gemeente Landsmeer | Gemeente Landsmeer gaat samenwerken met Kledingbank Zaanstreek

Nieuwsbericht Gemeente Landsmeer gaat samenwerken met Kledingbank Zaanstreek

Gepubliceerd op: 16 juli 2024 13:25

Sinds 1 juli 2024 heeft de gemeente Landsmeer een officiële samenwerking met de Kledingbank Zaanstreek. De Kledingbank is onmisbaar voor een groeiende groep mensen die door wat voor oorzaak dan ook geen geld hebben om nieuwe kleding of schoenen te kopen. De Kledingbank Zaanstreek levert op een praktische manier een effectieve bijdrage aan de bestrijding van de groeiende armoede in de Zaanstreek.

Wethouder Bas ten Have: "De gemeente Landsmeer vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Wij zijn verheugd dat wij hier met deze samenwerking aan bij kunnen dragen. Zo krijgen inwoners, die hier zelf niet de financiële middelen voor hebben, toch de mogelijkheid om kleding, schoenen en andere artikelen aan te schaffen."

Of iemand in aanmerking komt voor de Kledingbank hangt af van iemands financiële situatie. Een veel gebruikte vuistregel is: komt iemand in aanmerking voor de Voedselbank dan heeft deze persoon ook recht op toegang tot de Kledingbank.

Om gebruik te kunnen maken van Kledingbank Zaanstreek is een verwijzing nodig. De sociaal raadsvrouw en maatschappelijk werker van de SMD verzorgen dit in de gemeente Landsmeer. U kunt hen bereiken door te mailen naar het Middelpunt.

Inwoners die financiële problemen hebben, kunnen via e-mail contact opnemen met de sociaal raadvrouw. Zij is ook te bereiken op telefoonnummer 075-206 00 11.

Mensen die de Kledingbank Zaanstreek willen steunen, kunnen kleding, linnengoed en ongebruikte verzorgingsproducten inleveren op adres Inzet 108 te Wormerveer.

Meer informatie vindt u op de website van Kledingbank Zaanstreek.