Wethouder op bezoek bij topSlijters Poldervaart

Nieuwsbericht Wethouder op bezoek bij topSlijters Poldervaart

Gepubliceerd op: 09 september 2024 12:10

Voor het eerste bedrijfsbezoek na de zomervakantie ging wethouder Economische Zaken Niels Bonenkamp langs bij topSlijters Poldervaart in het winkelcentrum. Sinds 1 maart 2016 runnen Dennis Poldervaart en zijn vader Leendert hun eigen slijterij in het winkelcentrum van Landsmeer. "Een uit de hand gelopen hobby," antwoordt Dennis op de vraag waarom hij een eigen slijterij wilde beginnen. En die passie heeft hij uiteindelijk over weten te brengen op zijn vader.

Elke dag van Zwolle naar Landsmeer

Een winkel in Landsmeer lijkt op het eerste gezicht niet een heel logische keuze, aangezien vader en zoon Poldervaart in Zwolle wonen. Ze rijden bijna elke dag op en neer. Waarom ze dan voor een winkel gekozen hebben bijna 100 km verwijderd van hun woonplaats? In hun zoektocht naar een geschikte slijterij om over te nemen was dit een kans die ze niet konden laten lopen. De winkel was net volledig verbouwd en de inrichting bijna helemaal nieuw. En helemaal onbekend terrein was Landsmeer niet, aangezien de familie in Purmerend heeft gewoond voordat vader Poldervaart voor zijn werk naar het oosten van het land verhuisde.

Familiebedrijf 

Foto topSlijters Poldervaart 1

Waar het voor Dennis een uit de hand gelopen hobby was, was het voor Leendert een carrièreswitch. Hij werkte in de ICT voor de autobranche, maar het enthousiasme van zijn zoon voor een eigen slijterij trok hem over de streep. Dennis heeft niet alleen zijn vader beïnvloed, ook zijn broer Enzio heeft zijn passie gevonden in het slijtersvak. Na het vertrek van een personeelslid draaien ze met zijn drieën twee winkels. De tweede in Twello, dichter bij huis. Zo nu en dan helpt Dennis ook in deze winkel, maar meestal staan Enzio of Leendert in Twello. Alle drie geven ze de voorkeur aan Landsmeer. De mensen in Landsmeer zijn direct en geven fijne feedback, wat ze erg kunnen waarderen. Ze krijgen veel positieve reactie van hun klanten, die lang niet allemaal uit Landsmeer komen. Regelmatig horen ze dat zij beslist niet weg mogen gaan, omdat ze een waardevolle toevoeging zijn op het aanbod van het winkelcentrum.

Ruim assortiment

Het best verkochte product in de slijterij zijn de wijnen. Hier hebben Enzio, Leendert en Dennis ook veel kennis van en ze helpen de klanten graag bij het uitzoeken. De wijnen uit Frankrijk, Spanje en Italië zijn het meest populair. Al zien ze dat de wijnen uit Portugal aan een opmars bezig zijn. Naast de wijnen, hebben ze ook een groot assortiment gedestilleerd en proberen ze zich ook daarin steeds meer te verdiepen; zoals bijvoorbeeld in de vele whisky's.

Adres: Nieuwe Gouw 40, 1121 GX Landsmeer

Website: www.topslijterspoldervaart.nl

Ook een bedrijfsbezoek?

Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creëren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Stuur dan een mail naar de gemeente.

E-mail: gemeente@landsmeer.nl