Spannende momenten voor leerlingen in Escape Truck

Nieuwsbericht Spannende momenten voor leerlingen in Escape Truck

Gepubliceerd op: 25 september 2024 15:50

Op maandag 23 september stond er op het Raadshuisplein een bijzondere Escape Truck, waarin leerlingen van basisscholen De Stap en De Wagemaker deelnamen aan een leerzame escape tour. Dit interactieve spel is bedoeld om jongeren bewust te maken van de gevaren van ondermijning en hen te wapenen tegen criminele verleidingen.

Escape Truck maakt basisschoolleerlingen bewust van de gevaren van ondermijning 



Jongeren komen steeds vaker op jonge leeftijd in aanraking met criminaliteit. Ze worden verleid met geld of drugs om te helpen bij ondermijnende activiteiten, zonder dat ze de gevaren volledig inzien. Als ze eenmaal in dit circuit belanden, is het moeilijk om eruit te komen. De escape tour gaf de leerlingen op een speelse manier inzicht in de signalen van ondermijning, waarbij een gamemaster en expert via camera's meekeek. Na het spel volgde een debriefing, waarin de expert de gevaren en waarschuwingssignalen besprak.

Jong geleerd

De politie en de gemeente waren aanwezig om de bewustwording verder te ondersteunen, net als burgemeester Léon de Lange. Burgemeester De Lange licht hierover toe: "We vinden het belangrijk dat onze jeugd op tijd de signalen herkent dat een bepaalde activiteit echt niet in orde is. Vandaar ook deze escaperoom. Het lijkt zo makkelijk iemand even te helpen tegen een kleine vergoeding, maar voordat je het weet breng jezelf en je familie in gevaar. Vandaar dat we deze praktijklessen aanbieden. We zijn ook blij dat de leerlingen hier aan mee hebben gedaan."

De gemeente en de politie hopen met dit soort projecten jongeren te beschermen tegen criminaliteit en hen te ondersteunen bij het maken van bewuste keuzes voor hun toekomst.

Wees alert

Burgemeester Léon de Lange benadrukt ook het belang van het melden van vermoedens van illegale activiteiten. Dit kan door melding te maken bij de politie. Liever anoniem? Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar. Ook de gemeente staat open voor het ontvangen van vermoedens of signalen van ondermijning of zaken die niet kloppen.

Contactgegevens

Foto gemaakt door Pascal Fielmich