Nieuwsbericht Herinrichtingsproject Meervalweg opgeleverd: duurzaam en toekomstbestendig
Na maanden van hard werken is het herinrichtingsproject Meervalweg, Marsenbreek en Schuttebreek afgerond. Aannemer De Bie Infra startte de werkzaamheden in februari 2024 en precies een jaar later is het project voltooid. De belangrijkste toegangsweg van de wijk Luijendijk en de directe omgeving hebben een grote transformatie ondergaan met belangrijke vernieuwingen en zijn hiermee toekomstbestendig ingericht.
Een frisse, toekomstgerichte uitstraling
Het project begon met de vervanging van de verouderde riolering. De nieuwe riolering is vergroot, zodat de wijk beter bestand is tegen hevige regenbuien. Verder kreeg de openbare ruimte een totale make-over. De straten zijn voorzien van nieuwe verhardingen , de verkeersborden zijn vervangen door duurzame borden van herbruikbaar kunststof en er is nieuwe LED-verlichting geïnstalleerd. Ook de bomen en beplanting zijn vernieuwd. Inwoners kunnen nu genieten van leefbare ruimte met een aantrekkelijk en duurzaam straatbeeld.
Duurzaamheid centraal
Duurzaamheid stond centraal in het project. De nieuwe energiezuinige LED-verlichting zorgt voor een prettige sfeer en energiebesparing. De verkeersborden zijn gemaakt van circulaire en recyclebare materialen. Daarnaast zijn cementloze grastegels aangelegd op een aantal parkeerplaatsen, wat meer groen en verkoeling biedt op warme dagen. De ervaringen die we hier opdoen, nemen we mee naar andere projecten, waar straks ook groene parkeerplaatsen worden aangelegd.
Positieve en kritische reacties uit de buurt
Veel inwoners zijn blij met het resultaat en tevreden over hoe de werkzaamheden zijn verlopen: "Het ziet er goed uit en er zijn mooie materialen gebruikt. De aannemer was goed aanspreekbaar en prettig in de omgang." Ook kwamen er wat kritische reacties. Zo vertelt een oudere bewoner van de Meervalweg: "Het duurde voor mijn gevoel erg lang, maar het resultaat mag er zijn: de straat en trottoirs zijn netjes; het is geen hobbelweg meer." Een andere bewoner zegt: "De straat ziet er nu prachtig uit, maar de hogere trottoirs hebben geleid tot extra werk voor bewoners, zoals het ophogen van opritten. Het was handiger en waarschijnlijk goedkoper geweest als we gezamenlijk een pakket bij de aannemer hadden kunnen afnemen. Nu moest iedereen dit individueel regelen." En bewoners van Schuttebreek geven aan: "De werkzaamheden duurden lang door onverwacht werk aan een rioolgemaal, en de communicatie hierover kon beter. Het was fijn dat de wethouder persoonlijk langskwam. De straat is nu in orde, op een paar kapotte stenen na."
Wethouder Bonenkamp: "We zijn trots op de metamorfose. Het laat zien hoe we met slimme keuzes onze leefomgeving kunnen verbeteren. De kritische opmerkingen zijn goed om mee te nemen naar een volgend herinrichtingsproject."
Enquête
Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste resultaten uit de enquête.