Dag van de Ondernemer

Nieuwsbericht Dag van de Ondernemer

Gepubliceerd op: 19 november 2024 15:55

Op de Dag van de Ondernemer gingen wethouder Niels Bonenkamp en beleidsmedewerker Economie, Recreatie & Toerisme Esmee de Winter op bezoek bij zes vanuit huis werkende Landsmeerse ondernemers. Vaak wat minder zichtbaar, maar daarom niet minder belangrijk. Het leverde zes interessante gesprekken op met gepassioneerde ondernemers, die op hun geheel eigen wijze aan de weg timmeren. Rode draad: Landsmeer is een aangename en praktisch gelegen gemeente om vanuit de te werken. Ook hechten al deze 'thuiswerkers' veel waarde aan een gezonde balans tussen werk en vrije tijd.

Roy van Beek – Bagpoint

Voor het eerste bedrijfsbezoek belden we aan bij Roy van Beek. In 2017 richtte hij samen met zijn broer Rutger Bagpoint op. Het idee ontstond doordat Rutger, destijds werkzaam bij Booking.com, vaak vragen kreeg van klanten over bagagevervoer. Nu ontzorgt Bagpoint reizigers doordat de eigen chauffeurs de bagage thuis ophalen en naar Schiphol brengen. Bagpoint werkt al samen met grote partners als TUI en Corendon en er liggen nog grotere samenwerkingen in het verschiet. Naast Bagpoint runt Roy sinds kort ook Fitwin, een innovatieve app die mensen motiveert om te bewegen. Door doelen te halen, zoals dagelijks 8.000 stappen zetten, verdienen gebruikers punten die omgezet kunnen worden in digitale cadeaubonnen voor winkels zoals bijvoorbeeld H&M. Roy vertelt dat mensen gemotiveerd worden om actief te zijn door een beloningssysteem te koppelen aan bewegen.

Manon Faijdherbe – Manon doet

De volgende stop was bij Manon Faijdherbe, die vanuit haar kantoor op de eerste verdieping haar onderneming Manon doet runt. Het bedrijf bestond op de Dag van de Ondernemer precies anderhalf jaar. Na 15 jaar in loondienst besloot ze als Virtual Assistant te starten. Een beslissing die perfect bij haar past, omdat dienstverlening volgens haar in haar bloed zit. Manon werkt nu voor zo'n zeven opdrachtgevers en neemt administratieve taken, offertebeheer en evenementenorganisatie uit handen. Ze geeft aan dat ze haar klanten tijd teruggeeft: "Ik vind dit werk leuk en doe het sneller, waardoor zij zich op hun bedrijf kunnen richten." Dankzij haar ondersteuning groeien bedrijven. Het ondernemerschap was voor Manon nieuw. Het Startersloket heeft haar erg goed op weg geholpen en veel praktische informatie gegeven.

Jacqueline Blees – High End Support

Tijdens het bezoek aan Jacqueline Blees van High End Support vertelde ze over haar werk als Virtual Professional. Na een korte opleiding in 2018 startte ze haar eigen bedrijf, waarin ze projectmanagement en dagelijks management uit handen neemt van ondernemers, zzp'ers en raden van bestuur. Met haar achtergrond bij een accountantskantoor was ze drukte gewend. Met haar eigen bedrijf ervaart ze nog steeds drukte maar ook vrijheid: ze bepaalt haar eigen uren en haalt veel voldoening uit haar werk. Bedrijven die bij haar aankloppen, lopen vaak vast door overvolle agenda's. Jacqueline biedt dan helderheid met de SOM7-methode, waarmee ze de meest voorkomende taken analyseert en uitbesteedbare werkzaamheden inzichtelijk maakt. Door het uitbesteden van bepaalde taken, kunnen bedrijven zich richten op de taken waar zij energie van krijgen.

Jorn Spiertz – Shiptimize

Het volgende bezoek was bij Jorn Spiertz, die terugkeerde naar Landsmeer dat hij op zijn 17e verruilde voor een studie in Maastricht. Samen met zijn compagnon richtte Jorn Shiptimize op. Voor het bedrijf werken ongeveer vijftien man. Het gaat om een distributed team: ze zijn niet gebonden aan een vaste werklocatie. Zo werkt Jorns compagnon vanuit Portugal en hijzelf vanuit Landsmeer. Vanuit huis werken ze aan het stroomlijnen van verzendprocessen voor webshops. Shiptimize biedt een gebruiksvriendelijk platform waarmee webwinkels hun verzendingen eenvoudig kunnen beheren. Het systeem koppelt met diverse webshopsoftware en vervoerders, zodat gebruikers verzendlabels kunnen genereren, pakketjes kunnen volgen en klanten automatisch op de hoogte kunnen houden van hun zending. Het doel is om tijd te besparen, fouten te minimaliseren en de klantenservice te verbeteren, waardoor webshops zich kunnen richten op hun kernactiviteiten. Shiptimize heeft een wereldwijd klantenbestand. Dus ondanks dat het dagelijkse werk vanuit huis gedaan kan worden, reist Jorn de hele wereld over voor afspraken en beurzen.

Martin Jacobs – Leds Visual

Het vijfde bezoek was bij Martin Jacobs, die in 1992 met zijn compagnon Leds Visual oprichtte. Door de jaren heen hebben Martin en zijn compagnon veel ervaring opgedaan omtrent het aanbieden van audiovisuele presentatie-apparatuur, zoals LED-schermen. Voor hen is betrouwbare service, hoge kwaliteit en deskundigheid van groot belang. Leds Visual wil klanten volledig ontzorgen en het gehele proces van ontwerp tot installatie te verzorgen. Door de goede en betrouwbare service, hebben ze een meerdere grote en trouwe klanten waar ze onderhoud en installatie verzorgen, zoals bijvoorbeeld voetbalclub AZ en de Amsterdamse Politie. Martin werkt vooral op locatie. Een bedrijfspand heeft hij dan ook niet meer. Zijn basis is thuis aan zijn keukentafel. Naast zijn bedrijf heeft Martin nog een heel andere passie: hij is een tweede carrière gestart als zanger van Nederlandstalige liedjes en heeft ook al meerdere keren opgetreden in Landsmeer; onder andere bij de aanschuiftafel voor senioren georganiseerd door de BVL in de week tegen de eenzaamheid.

Pelle van der Lee en Susanne Dirksen – The Helicopterview

Het laatste bedrijfsbezoek vond plaats aan de keukentafel van Pelle van der Lee en Susanne Dirksen. Pelle heeft jarenlang als piloot gewerkt voordat hij acht jaar geleden een nieuwe richting insloeg. Hij richtte The Helicopterview op, een bedrijf dat zijn ervaring in de luchtvaart combineert met zijn passie om mensen en teams te helpen groeien en betere keuzes te maken. Hij begeleidt onder andere mensen met mentale problemen, die niet lekker in hun vel zitten of last hebben van faalangst. Daarnaast verzorgt Pelle voor bedrijven onder andere competentie trainingen. Het uitgangspunt is dat iedereen zich open kan stellen, durven te laten zien wie zij zijn en vanuit eigen kracht een nieuwe richting kunnen bepalen. Aan zijn zijde staat zijn vrouw Susanne Dirksen. Naast dat Susanne veel werkzaamheden doet voor The Helicopterview, is zij kinderboekenschrijfster. Ook een vanuit huis werkende ondernemer dus.

De dag van de ondernemer werd afgesloten met een gezellige en drukbezochte vrijdagmiddagborrel in het gemeentehuis, die werd ingeleid met een interessante presentatie over regionale arbeidsmarktontwikkelingen door Edwin Bouwers (coördinator regionale arbeidsmarkt in Zaanstreek-Waterland).