Bedrijfsbezoek Van Dijk's doe het zelf

Nieuwsbericht Bedrijfsbezoek Van Dijk's doe het zelf

Gepubliceerd op: 14 oktober 2024 13:25


Wethouder Economische Zaken Niels Bonenkamp was op bedrijfsbezoek bij Van Dijk's Doe Het Zelf. Hij sprak met compagnons Sylvia Koelman en Tim Walst. De winkel is al meer dan 50 jaar gevestigd in het centrum van Landsmeer en een begrip tot in de wijde omtrek.

Avontuur

Ongeveer 12,5 jaar geleden besloten Sylvia en Tim om samen het avontuur aan te gaan door de winkel waar ze al jaren werkten, over te nemen van Siem en Kees van Dijk. Door de jaren heen blijft de unieke formule van Van Dijk's DHZ nog altijd van kracht, namelijk: 'Waar service nog steeds gewoon is!' Tim en Sylvia zijn nog veel langer collega's dan zakenpartners. In 1996 startte Tim met werken in de winkel, Sylvia sloot in 2001 aan. Destijds zag Sylvia toevallig een bordje met 'personeel gezocht' en dacht: "gewoon doen!" Zonder enige ervaring in de doe-het-zelf wereld stapte ze in het avontuur. "Als je iets leuk vindt, kun je het leren," is haar motto, en dat heeft ze waargemaakt. Inmiddels staat ze bekend als de 'Wikipedia van Van Dijk', met een schat aan kennis over alles wat met doe-het-zelven te maken heeft.

Uitgebreid assortiment

Door de jaren heen zien Tim en Sylvia wat veranderingen in het bedrijf. Het assortiment is flink uitgebreid, omdat klanten steeds meer willen kiezen uit een breed scala aan producten. Daarnaast willen mensen tegenwoordig vooral ontzorgd worden, ze doen steeds minder zelf. Dit is duidelijk te zien aan het feit dat de buitendienst nu een grote inkomstenbron is. De buitendienst en de winkel vullen elkaar perfect aan; wanneer klanten een kast laten monteren of andere klussen uitbesteden, komen ze vaak terug voor verf of andere benodigdheden om het project af te ronden.

Een belangrijk onderdeel van het succes van Van Dijk's DHZ is de persoonlijke service. Waar grote bouwmarkten nog weleens het persoonlijke contact missen, is dat hier juist essentieel. Klanten worden altijd netjes geholpen, zelfs als er alleen maar wordt doorverwezen. Een vriendelijk gedag zeggen hoort er gewoon bij. Dit zorgt ervoor dat klanten uit de wijde omgeving, zoals Oostzaan, Alkmaar, Amsterdam, Zaandam en Assendelft, steeds weer terugkomen. Met een hecht team van zes medewerkers hebben Tim en Sylvia geen last van personeelstekorten, iets waar veel andere bedrijven tegenwoordig mee worstelen. Elke dag is anders, en dat maakt het werken in deze zaak bijzonder dynamisch en uitdagend. Wat ook uitdagend blijft, is het parkeerprobleem op het Marktplein. Hierover zegt Sylvia: "Maak er alsjeblieft snel een blauwe zone van. Wij hebben wel lichtblauwe verf liggen."

Ook een bedrijfsbezoek?

Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creƫren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Meld u dan aan via het daarvoor bestemde formulier via de website, www.publieksbalie.landsmeer.nl.