Bedrijfsbezoek Sedna Containers

Nieuwsbericht Bedrijfsbezoek Sedna Containers

Gepubliceerd op: 17 oktober 2024 09:45

Wethouder Economische Zaken Niels Bonenkamp ging op bedrijfsbezoek bij Sedna Containers, gevestigd op het Bedrijvenpark Noordeinde. Hier sprak hij met directeur Henk Rademaker. Henk is al 25 jaar actief in deze branche en heeft 10 jaar geleden Sedna opgericht. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van containers. Doordat Henk veel kansen ziet, gemakkelijk koppelingen maakt en een expert is in netwerken, is Sedna uitgegroeid tot een groot bedrijf dat zowel nationaal als internationaal succesvol opereert.

Moeder van de Zee

Sedna, dat verwijst naar de Moeder van de Zee volgens de religie van de Inuit, was eerst gevestigd aan het Zuideinde op de plek waar Happy Zorg momenteel zit. De huidige locatie is gezien de mogelijkheid tot uitbreiding en de ruime parkeergelegenheid een betere werkplek. Voor Henk is een locatie in Landsmeer, dicht bij huis, sowieso ideaal. Het scheelt een hoop reistijd. Door digitalisering is het bovendien niet altijd meer nodig om op locatie aanwezig te zijn. Want naast de locatie in Landsmeer, wat overigens het operationele hart is van het bedrijf, heeft Sedna nog meer vestigingen waaronder in Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Deze verschillende locaties in Nederland en buitenland zijn nodig omdat ziet bedrijf voor 60 procent in Nederland opereert en 40 procent in het buitenland. Ook is die ruimte noodzakelijk voor de 1200 containers die ze standaard op voorraad hebben. Er worden ongeveer tussen de 6000 en 7000 containers per jaar verkocht. Naast de verkoop en verhuur van de containers, modificeert Sedna de containers ook tot tijdelijke woningen, kantoorruimtes of bijvoorbeeld (mobiele) werkplaatsen. Om het bedrijf draaiende te houden, heeft Henk 25 man personeel in dienst. In Landsmeer werken twaalf mensen, waarvan er zeven uit Landsmeer komen. Voor Henk is het 'familiegevoel' binnen Sedna belangrijk. Dat wil hij ook uitstralen naar zijn klanten. Die hij overigens meer als partner beschouwt dan als klant. Sedna gaat voor 100% klanttevredenheid: na elke order wordt er contact opgenomen of alles naar tevredenheid is verlopen. Containers van Sedna kun je overal aantreffen; ook in Landsmeer zelf. Zo staan een aantal groene containers bij de entree van het sportpark ten behoeve van het toekomstig Paviljoen op de Breek. Andere containers in Landsmeer worden gebruikt voor opslag huisraad en bouwmateriaal. Daarnaast maken Landsmeerse bouwbedrijven gebruik van de containers door er o.a. gereedschap veilig in op te slaan.

Ook een bedrijfsbezoek?

Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creëren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Meld u dan aan via www.publieksbalie.landsmeer.nl.