Bedrijfsbezoek NDSM Bikes

Nieuwsbericht Bedrijfsbezoek NDSM Bikes

Gepubliceerd op: 25 oktober 2024 09:55

Voor dit bedrijfsbezoek ging wethouder Economische Zaken Niels Bonenkamp naar de NDSM-werf in Amsterdam Noord op bezoek bij de Landsmeerse ondernemer Marcel Ellens. Marcel gaf zijn leven een nieuwe wending en richtte zeven jaar geleden NDSM Bikes op.

120 feloranje fietsen

Mensen uit alle hoeken van de wereld weten sindsdien het bedrijf te vinden om een fiets te huren en Amsterdam en omgeving te verkennen. NDSM Bikes biedt maar liefst 120 feloranje fietsen aan voor verhuur. Sommige daarvan staan bij verblijfsaccommodaties in de regio. In de zomer is de vraag vaak zo groot dat mensen voordat de winkel open gaat al in de rij staan om een fiets te bemachtigen. Op deze dagen komt het zelfs voor dat Marcel helemaal is uitverkocht.

Eigen fietsverhuur

Marcel begon zijn carrière in de financiële sector, waar hij jarenlang op kantoor zat en steeds meer genoeg kreeg van het staren naar een computerscherm. Acht tot negen jaar lang werkte hij in deze sector. Zijn dochter - die bij camping Vliegenbos werkte - inspireerde hem uiteindelijk om een andere richting in te slaan. Zij stond daar bij de fietsverhuur en hierdoor raakte Marcel enthousiast over de mogelijkheden van een eigen fietsverhuurbedrijf. Zo werd het idee voor NDSM Bikes geboren. Hij kocht twee containers bij Sedna Containers – eentje ingericht als werkplaats/opslag en een als verkoopbalie/kantoorruimte – en streek neer op de werf.

Tweedehands fiets of fietsreparaties

Niet alleen voor fietsverhuur, maar ook voor een tweedehands fiets of fietsreparaties kun je terecht bij NDSM Bikes. Het bedrijf heeft hiervoor een samenwerking met Pantar, een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunt. Wanneer een fiets gerepareerd moet worden, belt Marcel Pantar op, brengt de fiets langs en vaak brengen zij de volgende dag de fiets alweer terug. Terwijl we zitten te praten, komt er een buitenlandse studente langs die een fiets wil kopen. Ze probeert er twee, koopt er een slot bij en weg is ze.

Meer dan alleen verhuur

Wat NDSM Bikes extra aantrekkelijk maakt voor bezoekers, is de gunstige locatie. Het bedrijf is gelegen naast de pont richting Amsterdam-Centraal en Pontsteiger. Ook voor automobilisten is de NDSM-werf relatief makkelijk te bereiken. Én voor slechts 8 euro per dag kunnen auto's en bussen er parkeren. Dit maakt het een aantrekkelijk startpunt voor bedrijfs- en schooluitjes. Naast de verhuur voor toeristen en groepen, voorziet Marcel kinderen uit groep 8 van fietsen, zodat zij met open dagen naar de middelbare school kunnen fietsen. Binnenkort mag hij dit doen voor heel Amsterdam. Een ander pluspunt van NDSM Bikes is de flexibiliteit: klanten kunnen de fietsen tot middernacht terugbrengen en de sleutels eenvoudig in een speciaal postvakje achterlaten. De herkenbare oranje fietsen worden niet snel gestolen. Als dit wel gebeurt, heeft Marcel genoeg contacten die hem helpen met het opspeuren van de oranje fiets.

Ook een bedrijfsbezoek?

Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creëren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Meld u dan aan via het daarvoor bestemde formulier in het product 'Bedrijfsbezoek', zie: www.publieksbalie.landsmeer.nl.